Simtul atingerii este extrem de important pentru sexualitate. Un masaj erotic este o modalitate de a incorpora simtul atingerii cu activitatea sexuala. Este folosit de cupluri in toata lumea, ca o modalitate de a intensifica viata romantica si sexuala. Dincolo de aspectele sexuale, el ofera si beneficii pentru sanatate.

Definitie

Un masaj erotic implica utilizarea mainilor si a corpului pentru a stimula simtul atingerii pentru un partener. Este considerat un mod de relaxare si de excitare, in acelasi timp, a ambilor parteneri, si este, de obicei, privit ca o modalitate sanatoasa de a imbunati viata sexuala a cuplului. Beneficiile includ imbunatatirea intimitatii cuplului si a actului sexual.

Masaj erotic

Istorie

Istoria masajului senzual este extrem de lunga. Acest tip de atingere era larg raspandit in culturile estice, inclusiv China si India, inca de acum 1500-2000 de ani. In India se practicau forme specifice de masaj erotic, cum e masajul tantric, care au fost dezvoltate pentru a include aspectul spiritual cat si cel psihic. In timp ce masajul, in partea de vest a lumii, era folosit, in principal, in scopuri medicinale. Cuplurile moderne redescopera utilizarea masajului ca parte a sexualitatii.

Instrumente

Instrumentele folosite pentru masajul erotic pot incorpora numeroase diferite senzatii in masajul dorit. Multi oameni folosesc uleiuri speciale sau creme concepute pentru masaj. Unele dintre ele contin mirosuri care ajuta la relaxarea sau stimularea celui care primeste masajul, in timp ce altele sunt uleiuri simple, ca uleiul de migdale, care ajuta la miscarea usoara a mainilor pe corp. Alte persoane incorporeaza in masaj anumite obiecte cu diferite texturi pentru a intensifica senzatiile masajului: pene, diferite tipuri de material (matase, catifea), etc.

Tehnici

Numeroase tehnici pot fi folosite in masajul erotic. Unele dintre cele mai populare sunt evantaiul, ciocanele si ciupiturile. In general, masajul va incepe cu mangaieri usoare pentru a linisti si relaxa beneficiarul si apoi se trece la tehnici mai puternice sau mai intense, in timp ce masajul progreseaza.

Avatajele masajului erotic

Eliberarea de stres

Stresul este una din cele mai mari bariere care stau in calea unei vieti sexuale sanatoare – sa nu mai mentionam de uciderea libidoului –  ceea ce e pacat, deoarece sunt multe motive de stres in zilele noastre. Asa ca, gasirea de timp pentru a elimina disconfortul fizic acumulat pe baza de stres te va ajuta nu doar pentru a-ti recupera pofta de viata, dar si libidoul.

Comunicarea tactila

Cu totii stim ca vorbitul este destul de important cand vrem sa facem o relatie sa functioneze, dar, probabil, mai putin inteles este conceptul de a comunica prin atingere.

Desi unii oameni sunt cu siguranta mai putin emotionali decat altii, corpul uman tanjeste natural dupa atingere, si sunt serii de puncte de presiune care fac minuni si care abia asteapta sa fie descoperite.

Flexibilitatea

Stim acum, mai bine decat oricand, care sunt cele mai bune modalitati de a avea grija de corpurile noastre, iar arta masajului a fost un aspect al culturii sanatatii care s-a pastrat de-a lungul a multe ere. Masajul ajuta la imbunatatirea flexibilitatii si intareste muschii; si nu dureaza mult pana cand cresterea flexibilitatii va duce la o intreaga gama de idei interesante de folosit in intimitate.

Efectele psihologice

Masajul erotic este sanatos si sexy, iar efectele psihologice devin parte din experienta. Masajul erotic stimuleaza circulatia sangelui in tot corpul, reduce nivelul de costizol (hormonul responsabil pentru stres) din corp si creste nivelul de oxitocina (hormonul implicat in sentimentele de afectiune). Un masaj erotic regulat poate duce si la imbunatatirea functiilor imune si o sanatate generala imbunatatita.

Gustari sanatoase pentru momentele de pauza din timpul zilei
Feluri in care va poate fi de folos un serviciu de transport autocar Timisoara Belgrad
http://stjordal-golfklubb.com/wp-content/uploads/2015/11/masaj-erotic.jpghttp://stjordal-golfklubb.com/wp-content/uploads/2015/11/masaj-erotic.jpgAlinHobby si timp liber
Simtul atingerii este extrem de important pentru sexualitate. Un masaj erotic este o modalitate de a incorpora simtul atingerii cu activitatea sexuala. Este folosit de cupluri in toata lumea, ca o modalitate de a intensifica viata romantica si sexuala. Dincolo de aspectele sexuale, el ofera si beneficii pentru sanatate. Definitie Un...