Fierul vechi poate fi un material valoros, dar rar se acorda atentia cuvenita importantei sale. In loc sa fie reciclat, multe deseuri feroase sunt aruncate la rampe de gunoi, lasate ani de zile in depozite sau sunt pur si simplu ascunse undeva. Reciclarea resurselor feroase nu numai ca poate ajuta la conservarea mediului, dar poate contribui la calitatea vietii noastre si a generatiilor viitoare, producand in acelasi timp un venit financiar suplimentar.
Fierul vechi si modul in care acesta influenteaza schimbarile climatice care ne afecteaza pe toti
In contextul schimbarilor climatice tot mai evidente, reciclarea fierului vechi poate avea un impact major. Neglijarea acestui proces va avea consecinte asupra vremii, conditiilor climatice din unele zone ale planetei, dar si asupra economiei si costurilor energiei electrice.
Fierul este una dintre resursele naturale limitate care intr-o zi nu va mai putea fi gasita in mediul natural, anunta www.fier-vechi.net. Acest material este costisitor de obtinut si prelucrat, iar reciclarea are beneficii pentru toate domeniile: industria, economia, finantele, sanatatea, clima. Fierul este complet reciclabil, astfel incat cantitati semnificative de minereu pot fi economisite, avand un impact pozitiv asupra consumului de energie.
O parte din otelul utilizat astazi in diverse constructii provine din fier reciclat, ceea ce a avut un mare impact asupra industriei siderurgice. Activitatea de reciclare a fierului vechi este esentiala in acest sens, deoarece se estimeaza ca in urmatorii ani, peste 10% din otelul necesar in lume va fi obtinut prin retopirea fierului vechi doar in cuptoarele electrice. De asemenea, procesul de reciclare este mult mai profitabil economic, in comparatie cu productia de fier nou.
Procesul de reciclare a fierului vechi va contribui, de asemenea, la alte procedee metalurgice, cum ar fi ajustarea compozitiei. Extractia de minereu a scazut semnificativ, iar productia de otel a crescut constant, astfel incat reciclarea fierului vechi este necesara. Reciclarea a dus, de asemenea, la reducerea potentialului de poluare a aerului si a apei, deoarece minereul de fier are un continut mare de sulf, in comparatie cu fierul vechi, care are un continut scazut de sulf. In cele din urma, pentru a incuraja oamenii sa adopte aceasta practica, firmele de reciclare ofera un pret fier vechi Suceava bun pe kilogramul adus.
Din fericire, in prezent, deseurile si resturile nu mai sunt exclusiv aruncate la groapa de gunoi sau arse in instalatii mari, ci sunt reciclate in cadrul firmelor specializate, care le proceseaza si le transforma intr-un material folositor. Reciclarea fierului vechi poate avea un impact pozitiv major asupra mediului si a economiei, iar toti ar trebui sa fim constienti de importanta sa si sa o promovam.
In tara noastra constientizarea acestui fenomen este inca la inceput, dar s-au facut pasi importanti in acest sens. Fiecare dintre noi trebuie sa contribuie activ la protectia mediului inconjurator.