Wed. Apr 17th, 2024

Va intrebati daca bautul apei filtrate de la robinet in zilele noastre și la varsta d-voastra este sigur? Asta am facut si eu, cu atatia oamenii care beau apa imbuteliata te face sa te intrebi daca exista vreo sursa de apa sigura. Cand beti doar apa imbuteliata o sa va confruntati cu problema ca este foarte scumpa. Daca o sa beti numai acest tip de apa, ar putea duce la saracire o familie de patru. Asa ca m-am gandit ca trebuie sa existe o alta alternativa.

Am inceput sa cercetez ce anume era in apa potabila actuala pentru a incerca sa gasesc un filtru care mi-ar permite sa beau apa de la robinetul meu in siguranta. Este uluitor ce cantitate de lucruri neobisnuite sunt in apa noastra. De la medicamente prescrise la alte substante chimice care pe termen lung ne-ar putea face rau dacă am bea in fiecare zi.

Apoi am inceput sa caut o cale de a bea apa filtrata de la robinet in conditii de siguranta. Am gasit doua sisteme de filtrare a apei care ar putea sa fie ceea ce am nevoie.

Primul este sistemul de osmoza inversa, sau RO pe scurt. Aceasta impinge apa printr-o membrana care retine particulele pana la o anumita dimensiune. Acest tip de filtru va scoate un procent mare de contaminanti din apa. Problema cu filtrul de apa RO este ca o parte din contaminantii ce doriti sa le eliminati din apa sunt mai mici decat poate captura membrana, cum ar fi medicamentele si substantele chimice industriale. Plus ca un filtru de osmoza inversa indeparteaza mineralele esentiale din apa de care corpul nostru are nevoie zilnic. Asa ca am decis ca filtrul RO nu e pentru mine si am continuat cautarea pentru o alta solutie la problema mea cu apa de robinet filtrata.

Apoi am aflat despre filtre de apa pe baza de carbon. Dupa cercetarea acestor filtre de apa a devenit clar ca ele sunt tipul de filtre pe care ati dori sa le folositi. Astfel, filtrele de bloc de carbon vor elimina toti agentii patogeni rai din apa si va pastra toate mineralele bune, esentiale, intacte. Aceste filtre vor elimina, de asemenea, clorul din apa, care este utilizat de sistemele municipale de apa pentru a o curata. Aceste filtre de bloc de carbon sunt cea mai buna alternativa de a bea apa de la robinet filtrata la domiciliu. Dar ele au un mic dezavantaj – aceste filtre nu dureaza pentru totdeauna. Carbonul isi pierde capacitatea sa de filtrare de-a lungul timpului. In functie de tipul de filtru pe care il cumparati va trebui sa inlocuiti filtrul de carbon o data la 6 luni, sau o data la trei ani.

Dar, chiar daca va trebui sa inlocuiti aceste filtre de apa din cand in cand , costul acestor sisteme este destul de mic. Indiferent cate filtre veti inlocui, veti fi in castig cu multi bani fata de cumpararea de apa imbuteliata pentru orice. Acum stiti ca apa de la robinet filtrata poate fi sigura dacă instalati sistemul potrivit de filtrare a apei. Va indemn sa va continuati cercetarea si sunt sigur ca veti gasi filtrul de apa potrivit pentru casa si familia d-voastra.

Acum poti comanda ustensile de bucatarie si online
Casa sau apartament – Care este alegerea ta?

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *