Sun. May 26th, 2024

Un audit energetic, cunoscut si sub numele de evaluare de energie, este exact ceea ce aveti nevoie atunci cand cautati modalitati de a imbunatati eficienta energetica a casei. Dar exact ce este un audit energetic si cum functioneaza?

Acest proces este o examinare in profunzime a casei pentru a determina:

 • Unde și cum se pierde energia;
 • Ce sisteme opereaza ineficient;
 • Ce fel de masuri de eficientizare pot fi luate pentru a va face casa mai confortabila si eficienta din punct de vedere energetic, cu cheltuieli minime.

auditor energetic

Un audit energetic realizat de catre un profesionist ce utilizeaza echipamente specializate va masura scurgerile de aer si va poate dezvalui zonele nedetectate de infiltrare a aerului sau cu izolatie lipsa.

De ce un aveti nevoie de un audit energetic?

 • Descoperiti de ce in casa dumneavoastra este prea cald in timpul verii si prea frig in timpul iernii;
 • Casa dumneavoatra are probleme cu umiditatea sau curentul?
 • Aflati despre solutiile convenabile ce vor imbunatati confortul casei in timp ce economisiti bani.

Multe case au o serie de probleme de care proprietarii nu-si dau seama ca sunt cauzate de energie.

 • Este casa dunmevoatra prea calda vara sau prea rece iarna?
 • Nu va puteti explica de unde vine curentul?

Un audit energetic realizat de un un specialist autorizat poate duce la economii semnificative de energie, ajutandu-va sa descoperiti unde si cum casa dumneavoastra consuma energie ineficient, si ce puteti face pentru a remedia situatia.

Beneficiile unui audit energetic includ:

 1. Facturi de energie mai mici si cresterea economiilor de energie: un audit al energiei detaliat va oferi o serie de masuri pe care le puteti lua pentru a asigura eficientizarea energetica a a casei.
 2. Imbunatatirea confortului casei: casa este castelul dumneavoastra, unde doriti sa petreceti momente placute cu familia. Ce nu vreti este sa simtiti ca este prea cald sau prea rece.
 3. Cresterea valorii de comercializare si revanzare a casei: pentru fiecare 1 leu scazut din costurile anuale de energie, valoarea de piata a unei case creste cu 20 de lei, conform unui studiu publicat. Prin reducerea costurilor de energie cu 300 de lei pe an, valoarea casei creste cu 6.000 de lei. Cu cat casa genereaza mai multe economii de energie, cu atat este mai atractiva pentru potentialii cumparatori, care inteleg valoarea costurilor energetice mai mici si nivelurile mai ridicate de confort ale casei.
 4. Descoperiti probleme ascunse: pot exista probleme de care nici nu stiati, de exemplu o ventilatie necorespunzatoare ce incurajeaza formarea mucegaiului. Un audit energetic va dezvalui toate acestea, permitandu-va sa luati masuri inainte ca problema sa ia amploare.
 5. certificare energeticaProtejarea mediului: stiati ca 16% din gazele de sera generate in Romania provin de la casele de locuit? Prin utilizarea eficienta a energiei, va puteti simti bine pentru ca ajutati la conservarea mediului inconjurator.
 6. O investitie inteleapta: achizitia unei case este una dintre cele mai mari investitii pe care le veti face vreodata. Cand investiti in masuri ce au ca rezultat economii de energie, va puteti astepta la un profit de aproximativ 16% pe an, dupa luarea in considerare a baniilor cheltuiti pe imbunatatiri. Asa cum preturile la energie cresc, asa va creste si rentabilitatea investitiei. In economia de azi, un audit energetic este mai sigur decat un pariu pe piata de valori!
Informatii despre reparare si inlocuire parbrize Timisoara
Calitati pe care un specialist SEO trebuie sa le aiba

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *