Sun. May 26th, 2024
Meniu pizza

Intrucat obiectivul meniului unei pizzerii este sa vanda pizza, trebuie acordata o atentie speciala catre culorile alese pentru aptitudinea sa de a vinde acest fel de mancare. Unele culori sunt „apetisante”, in timp ce altele nu, pe baza studiilor psihologice si analizelor statistice. Bineinteles, este intotdeauna sigura pastrarea culorilor traditionale ale drapelului italian, deoarece asta se asteapta clientii sa vada. De fiecare data cand un meniu este imprimat in rosu, verde si alb in proportii egale, poate fi identificat ca meniu de pizza sau apartinand unui restaurant cu specific italian. Insa acele culori inseamna mult mai mult, in ceea ce priveste psihologia culorilor si pe baza aceleiasi stiinte, exista si culori care trebuie evitate cu orice pret in tiparirea meniurilor.

Traditionalele rosu, verde si alb: cele mai bune culori pentru meniurile de pizza

Rosu, verde si alb sunt culorile drapelului italian, insa sunt si cele mai potrivite culori pentru a fi utilizate de o pizzerie din pricina impactului lor psihologic asupra persoanei care consulta meniul. S-a dovedit ca rosul accelereaza ritmul cardiac si stimuleaza apetitul. Albul este culoarea puritatii, iar consumatorii tind sa o asocieze cu sterilitatea si curatenia. Mai ramane verdele, care este culoarea naturii si a tot ceea ce este natural. In ceea ce priveste meniul de pizza, exista un mesaj subliminal in utilizarea acelor culori, pentru a simboliza mancarea proaspata, curata si naturala. Desigur, nu uita ca ele fac meniul usor de recunoscut ca fiind italian!

Pizza

Culori alternative care pot fi utilizate pentru meniurile de pizza

Exista si culori secundare care se potrivesc foarte bine pentru meniurile pizzeriilor. De exemplu, galbenul, folosit in cantitati mici, ofera un aspect insorit si vesel, dar numai in zone reduse. Maro, bej sau ocru sunt de asemenea culori bune deoarece sunt „tonuri de pamant”, calde si ademenitoare. Deseori, in imprimarea meniurilor de pizza se foloseste un fundal bej sau ocru deoarece albul se murdareste repede si poate fi prea deschis la culoare pentru ochi daca este folosit pe zone foarte mari. Textul trebuie intotdeauna sa aiba culoarea neagra, pentru a fi lizibil, cu sortimentele speciale tiparite in verde sau rosu daca sunt necesare culori complementare pentru evidentierea unui produs in scopuri de marketing.

pizzeria

Culori care trebuie evitate in meniurile de pizza – sau in orice alt fel de meniuri!

Cand cauti culorile cele mai bune pentru a le utiliza, evita intotdeauna albastru si mov. Exista o demonstratie psihologica in spatele acestui fapt, alta decat aceea ca vor contrasta cu restul culorilor! Studiile au aratat ca albastru este culoarea cea mai rar intalnita in natura, iar cand felurile de mancare erau colorate in albastru, subiectii mancau mai putin. Movul este o culoare secundara apropiata si ar trebui folosita in meniu doar in prezentarea vinurilor sau a fructelor. Scopul unui meniu de pizza este stimularea apetitului, iar prin folosirea corespunzatoare a culorilor, impreuna cu fotografii apetisante ale produselor, meniul va face practic vanzarile in locul tau!

Ati pregatit cadourile de Craciun?
Informeaza-te inainte sa alegi un purificator de apa pentru casa ta

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *