Sun. May 26th, 2024

Evaluarea energetica

Daca intentionati sa vindeti sau sa inchiriati locuinta, trebuie sa va asigurati ca aceasta a fost evaluata din punct de vedere al eficientei consumului de energie si detine un certificat de performanta energetica. Cata energie consuma casa dumneavoastra? Este eficienta din punct de vedere energetic? Sunteti eligibil pentru anumite beneficii datorita unui stil de viata mai ecologic?
Acestea sunt intrebarile la care un certificat de performanta energetica poate raspunde. El va ofera de asemenea si un punctaj referitor la cantitatea de dioxid de carbon pe care o genereaza locuinta Dvs.

Certificatul de performanta energetica

Prin lege, toate cladirile care au fost recent construite, vandute sau inchiriate necesita un certificat de performanta energetica. De asemenea, daca cumparati sau inchiriati o proprietate, trebuie sa va asigurati ca veti verifica documentul acesteia.  El are o perioada de valabilitate de 10 ani si va poate oferi o idee despre cat de scumpe vor fi costurile proprietatii in ceea ce priveste facturile de gaz si energie electrica.

Este bine sa va informati cat mai mult posibil despre eficienta energetica a unei noi locuinte inainte de a va muta propriu-zis, ne sfatuiesc cei de la www.certificat-energetic.net. Va va oferi o idee buna despre suma de bani pe care ar trebui sa o cheltuiti pe viitor, indiferent daca este vorba despre discounturi si facilitati sau despre facturile la energie.

Certificatele de performanta energetica arata similar cu etichetele energetice folosite in UE pe care le vedeti pe aparatele electrice, cum ar fi frigiderele si masinile de spalat. In esenta, el reprezinta o lista a statisticilor privind eficienta energetica a casei dvs. Acestea contin de asemenea si eventuale recomandari cu privire la locurile unde puteti face imbunatatiri. Totodata, documentul prezinta si indicative privind atat consumul de energie cat si emisiile de dioxid de carbon. Sunt oferite doua indicative – unul ce stabileste nivelul de eficienta pe care il atinge in prezent locuinta dumneavoastra, celalalt estimeaza nivelul de eficienta pe care l-ar putea atinge casa daca ati pune in aplicare masuri eficiente pentru cresterea eficientei energetice.

Ce cladiri au nevoie de acest document?

Aproape toate casele au nevoie de un certificat energetic, dar tehnic, se recomanda in cazul locuintelor ce utilizeaza sisteme de incalzire sau aer conditionat. Prin definitie, se refera la energia necesara pentru a “crea un climat interior”, intre un acoperis si pereti. Fiecare parte a unei cladiri sau anexa care utilizeaza propriul sistem de incalzire interna va avea nevoie de document.

Casa sau apartament – Care este alegerea ta?
Ce model de usi de garaj sa alegi?

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *