Wed. Apr 17th, 2024
Umidificator ieftin

Cand povara temperaturilor din exterior creste, umiditatea din interiorul locuintei dumneavoastra poate ajunge rapid de la multumitoare la uscaciune. Un imidificator ieftin de calitate, fie cu cu aburi reci fie calzi, poate usura neplacerile fizice – de la pielea crapata la iritatiile de alergie si la simptomele legate de raceala si gripa. Dar nici umezeala excesiva nu este buna: prea multa poate duce la producerea de mucegai si bacterii. De aceea, este important sa faceti echilibrul corect. Cu acest ghid, am urmarit sa va facem aceasta treaba mai usoara.

Ce tipuri sunt disponibile?

Umidificatoarele vin in general sub doua forme: cu aburi calzi sau cu aburi reci. Procesul pe care il folosesc difera, dar ambele adauga umezeala aerului. Alegerea dintre cele doua este in mare parte o preferinta personala. Umidificator ieftin

Asigurati-va ca modelul pe care il alegeti este usor de curatat – aceste aparate pot facilita dezvoltarea bacteriilor daca nu sunt curatate regulat.

Nota: Exista un al treilea tip de umidificator ieftin pentru intreaga casa – modelul in-conducta sau tip furnal – o alegere ideala daca aveti un sistem de incalzire ce trage aerul inuntru si doriti sa umidificati intreaga casa. Acestea in general necesita instalare profesionala.

Aburi calzi

Modelele cu aburi calzi incalzesc apa pana la fierbere, apoi emit aburul rezultant. Unele produse includ filtre care capteaza mineralele din apa. Aceste filtre nu sunt costisitoare de inlocuit, dar necesita inlocuire, asa ca luati acel cost de intretinere in ecuatie. Din cauza riscului de arsura, unii pediatri sunt precauti si sfatuiesc impotriva folosirii unitatilor cu aburi calzi in apropierea copiilor.

Aburi reci

Exista trei tipuri de umidificatoare cu aburi reci: evaporatoare, ultrasonice si impulsionate. Modelele evaporatoare folosesc un ventilator pentru a sufla aerul peste un fitil umed. Cele ultrasonice folosesc un nebulizator ce vibreaza pentru a emite vapori de apa. Modelele impulsionate produc aburi folosind un disc rotativ. Umidificator cu aburi reci

Alegeti in functie de marimea camerei

Ideal, umiditatea in interior ar trebui sa fie intre 30 si 50 la suta. Dar fara asistenta, acest nivel poate scadea pana la 10 la suta iarna. Aerul rece pastreaza mai putina umezeala si usuca chiar mai mult atunci cand e incalzit de catre cenrala termica sau de focul de lemne.

Pentru a afla de ce marime de umidificator ieftin aveti nevoie, masurati metri patrati din camera. In functie de marimea de care aveti nevoie, puteti cumpara o multime de modele. Alegerea potrivita poate implica compromisuri in eficienta, zgomot si conveniente.

Luati in considerare aceste caracteristici

Aceste aparate nu trebuie sa arate banal. Exista o multime de modele cu design atragator. Tineti minte, forma ar trebui sa urmeze dupa functionalitate. Cand cumparati, ramaneti focusat pe modelele care se potrivesc cel mai bine dimensiunilor camerei dumneavoastra si necesitatilor spatiului.

Usor de curatat

Cheia mentinerii unei functionalitati adecvate unui umidificator ieftin este simpla: pastrati-l curat. Deci veti dori unul care este usor de intretinut. Scurgeti-l, clatiti-l si uscati-l in fiecare zi. In fiecare saptamana, inlaturati orice reziduu vizibil cu otet, dezinfectati cu o solutie de albire urmand instructiunile manufacturii, apoi curatati-l in totalitate. Faceti acelasi lucru inainte si dupa depozitarea lui pe timpul unui sezon. Principiul de baza este: curatarea regulata, frecventa este o necesitate pentru a asigura ca umezeala pe care o emana este sigura pentru respirat.

Simplitatea folosirii

Un umidificator ieftin de pus pe masa sau unul de tip consola ar trebui sa fie usor de mutat si curatat. Rezervorul ar trebui sa se potriveasca usor sub robinetul din baia dumneavoastra. Cu modelele evaporatoare, fitilul ar trebui sa fie usor —si economic—de inlocuit. Cautati butoane de control usor de utilizat si ecrane ale nivelului de umiditate si setarilor cu vizibilitate clara.

Umidistat

Unele modele de produse au un higrometru care inchide unitatea cand se atinge un anumit nivel de umiditate in camera. Modelele fara un aceasta facilitate pot creste umiditatea atat de mult incat pot cauza condensarea ferestrelor. Daca modelul dumneavoastra nu are unul, luati in considerare achizitionarea unui higrometru separat pentru a monitoriza nivelele de umiditate.

Cronometru

Va puteti programa unele modele de pus pe masa sau de tip consola sa se aprinda la un timp prestabilit astfel incat camera dumneavoastra sa fie la umiditatea potrivita cand ajungeti acasa. Dar aceasta convenienta ar putea ridica o problema: apa care sta in rezervor mai multe ore poate dezvolta microbi daca nu uscati umifidicatorul ieftin in totalitate intre folosiri.

Romania vazuta prin ochii unui olandez
Cum sa folosesti un aparat stepper pentru eficienta maxima

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *