Sat. May 25th, 2024

Avand in vedere ca exista un numar foarte mare de case de schimb valutar, nu iti va fi foarte usor sa o alegi pe cea mai buna. In functie de nevoile pe care le ai, trebuie sa gasesti cea mai buna oferta din piata. Atunci cand optezi pentru o casa de schimb valutar probabil iti doresti sa gasesti cel mai bun curs valutar al zile.

Uite care sunt principalele motive pentru care trebuie sa apelezi la o casa d schimb valutar:

Casa de schimb valutar iti va oferi alt curs in fiecare zi.

In comparatie cu o banca, un birou de schimbat valuta Piatra Neamt iti va oferi un curs mult mai bun, care va fi schimbat in fiecare zi. Acestea fiind spuse, atunci cand ai nevoie sa schimbi sume consistente de bani, indiferent de moneda despre care este vorba, vei reusi sa faci economii importante. In cazul in care nu stii ce inseamna un curs de schimb valutar bun, poti pur si simplu sa il compari cu cursul BNR. Daca cursul afisat la casa este de 4,80 lei/euro, iar cursul BNR este de 4,77, cu siguranta ai parte de o cotatie avantajoasa de schimb. Daca este vorba de sume mari intreaba intotdauna care este cel mai bun curs ce ti se poate oferi.

Poti sa negociezi curusul valutar, in functie de suma schimbata

Si bancile iti ofera posibilitatea de a negocia cursul valutar, dar de multe ori cursul negociat este in continuare mai prost decat cursul standard al unei case de schimb valutar. Astfel, atunci cand mergi la o casa de schimb, in functie de suma ce urmeaza sa o schimbi poti negocia semnificativ cursul primit. Vei observa ca la sume mari de bani vei reusi sa castigi foarte mult in acest fel. Mai mult de atat, daca obisnuiesti sa mergi tot in acelasi loc si devii client fidel, casele de schimb valutar vor observa asta si iti vor oferi conditii si mai bune pentru a te pastra de client.

Nu trebuie sa te programezi in avans

In principiu, o casa de schimb valutar serioasa iti va schimba orice suma de bani fara a solicita o programare in avans. In cazul bancilor insa, chiar si la sume mai mari de 10.000 de euro pot sa apara probleme. Astfel, in afara situatiei in care vorbim de o suma colosala sau casa de schimb tocmai a dat o suma mare de bani altui client, vei putea de fiecare data sa schimb, pe loc, sume importante in valuta.

Program mult mai flexibil cu disponibilitate permanenta

Casele de schimb valutar ofera un program foarte flexibil, indiferent de ora sau ziua cand ai nevoie de valuta. In timp ce bancile sunt deschise doar pana la orele 17.00, casele de schimb valutar functioneaza chiar si in weekend, iar unele au program 24/7. Acestea fiind spuse, indiferent in ce moment ai nevoie de valuta, aici este locul in care trebuie sa mergi in acest sens.

Casa de schimb valutar asigura transparenta si siguranta

Vremurile in care casele de schimb mai intrau in posesia banilor falsi si nu ofereau siguranta au trecut demult, conform platformei Schimbvalutar.net. Sistemele de verificare ale acestora sunt cel putin la fel de eficiente precum ale bancilor. Acum nu mai trebuie sa iti faci griji, pentru ca exista reglementari clare pe baza carora functioneaza aceste case de schimb, si toate tranzactiile sunt pastrate intr-un istoric pentru o lunga perioada de timp. Sansa ca banii primiti sa fie falsi este aproape inexistenta.

Casele de schimb valutar sunt la fiecare colt de bloc

Cand ai nevoie rapid de o suma in valuta, nu trebuie sa iti bati prea mult capul sau sa mergi departe de casa. La fiecare colt de bloc exista deja o casa de schimb valutar serioasa cu care poti lucra. Nici nu vei mai avea de traversat orasul si nici nu va trebui sa astepti la cozi interminabile. Cel mai indicat ar fi sa optezi pentru o agentie care are program non-stop.

Chiar daca pe moment o economie de 20-30 de lei nu este asa de importanta, in timp vei economisi sume importante de bani. Alege casa de schimb valutar a carei servicii ti se potrivesc cel mai bine si solicita intotdeauna o negociere a cursului. Urmareste sa ai parte de un orar favorabil si de un curs cat mai bun in comparatie cu competitia.

Situatii in care merita reparat televizorul vechi, in loc sa cumparati unul nou
Cat de important este fierul vechi si cum influenteaza reciclarea acestuia mediul inconjurator

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *