Wed. Apr 17th, 2024

Frumusetea fizica este o carte de vizita in zilele noastre, in timp ce sanatatea este asigurarea ca traim cat se poate de bine. Sunt atat de multi factori care ne pot pune in pericol aceste doua elemente, incat este greu sa ii evitam. Alimentatia nepotrivita, petrecerea unui numar foarte mare de ore in fata calculatorului sau lipsa activitatii, pot duce la probleme deosebit de mari, pe care, evident, nimeni nu si le doreste.

Daca iti doresti sa ai un corp frumos si sanatos, trebuie sa stii ca acest lucru necesita cateva sacrificii, ce s-ar putea sa ti se para destul de grele la inceput. Cu timpul insa, te vei obisnui cu ele si le vei considera un adevarat stil de viata.

Inceputul este greu, motiv pentru care trebuie sa incepi treptat adoptarea unei vieti sanatoase si sa te bucuri de fiecare clipa.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incepi sa faci sport. Nu conteaza ce sport: fotbal, basket, Jogging sau simple plimbari prin parc, toate reprezinta miscare, deci sanatate. Un corp fara miscare acumuleaza mult mai repede toxine si ajunge sa aiba numeroase organe bolnave. Incearca sa iti faci un program fix in care faci sport si creste timpul treptat. In felul acesta nu vei fi tentat sa renunti, datorita greutatii activitatii.

Daca miscarea este importanta, alimentatia este si mai importanta. Astfel, este imperativ necesar sa adopti o alimentatie cat se poate de sanatoasa. Ce inseamna alimentatie sanatoasa? Inseamna cateva reguli, pe care trebuie sa le respecti cu strictete:

  • Renunta la zahar si la produse care il contin. Nu are nicio valoare nutritiva si tot ceea ce face este sa iti atace corpul. Daca ai reusit sa renunti la zahar, o mare parte din alimentatia ta sanatoasa este deja rezolvata. Evident, o data pe saptamana ai voie sa mananci un cub de ciocolata sau o prajitura. Este bine, insa, sa nu exagerezi;
  • Renunta la sucuri acidulate si alcool. Da, nu este placut, mai ales daca esti innebunit dupa o bere rece sau dupa un cola rece. Din pacate, au efecte foarte daunatoare asupra corpului tau;
  • Mananca fructe si legume in starea lor natuala. Fructele si legumele crude sunt extrem de sanatoase pentru corp. Incearca sa iti impui macar o masa pe zi care sa includa aceste alimente. In salate sau pur si simplu, acestea iti vor da o energie excelenta, de care te poti bucura in fiecare zi.
Geamurile de tip termopan - Avantaje si Dezavantaje
Detinerea si operarea unui local pentru evenimente

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *