Daca planuiti o nunta, probabil ca ati auzit deja o data sau de douazeci de ori aceasta vorba: dupa ce tortul e taiat, florile se ofilesc si ultimul plic cu cadou a fost indesat in haina mirelui, numai fotografiile va mai raman.

Asa ca, inutil sa mai spunem, este destul de important sa gasiti un fotograf pentru nunta potrivit. In Romania sunt cateva zeci de mii de fotografi, si Dvs trebuie sa-l gasiti pe cel care va capta nunta dumneavoastra exact asa cum va doriti. Și credeati ca a va gasi un sot este greu!?

Din pacate, unele din cele mai cunoscute ,,replici de vanzare” folosite de multi fotografi pentru nunti pot fi cele mai mari defecte ascunse. Iata cativa factori care nu ar trebui sa va influenteze alegerea – si cum sa va asigurati ca ati ales un invingator :

  1. ,,Studioul acesta pozeaza 300 de nunti pe an!”

Experienta este necesara – nu va doriti un fotograf care sa va foloseasca nunta pentru antrenament. Dar mai ocupat nu e intotdeauna mai bun. Daca cineva pozeaza peste 100 de nunti pe an, fie pozeaza evenimente unul dupa altul in fiecare weekend, fie angajeaza fotografi asociati care sa le tina locul (si sa le umple mostrele de albume). Nici una din acestea nu este o opreliste automata, dar ar trebui sa va faceti o idee despre cum isi gestioneaza acei fotografi marea cantitate de lucru. Daca fac totul ei insisi, par pasionati sau epuizati? Daca angajeaza vreun asociat, este un coleg talentat sau un liber profesionist la intamplare? Asigurati-va ca stiti cine va fi in spatele camerei in ziua nuntii, si ca sunt dispusi sa va trateze ca pe un VIP, indiferent de cati alti clienti are. Fotografi pentru nunta

  1. ,,Locatia il recomanda!”

Mai demult in cariera mea, am pozat o nunta la o locatie minunata si am intrebat coordonatorul daca i-as putea lasa o mostra din album pentru a o arata viitorilor clienti. Mi-a spus ca pot – cu un pret. Poate am fost naiv, dar nu am realizat ca unele locatii vand locuri pentru lista lor de fotografi pentru nunta ,,recomandati”. Desigur, acest lucru nu se aplica fiecarei locatii – unele ofera recomandari excelente pentru ca le place sa vada imagini minunate ale locatiei lor distribuite pe Internet. Dar intotdeauna verificati de doua ori recenziile si planul dumneavoastra de nunta inainte de a stabili o decizie.

  1. ,,Este din familie!”

Poate ca aveti un verisor care tocmai a absolvit scoala de arte, sau un unchi care face fotografii in salbaticie, sau un prieten care a lansat recent un studio de portrete. Și s-au oferit sa pozeze la nunta dumneavoastra pe gratiiiiiis! In timp ce poate parea o modalitate de a economisi bani, riscati totul daca o dau in bara. Nuntile sunt o treaba grea, cu multe lucruri ce pot varia – doar pentru ca prietenul dumneavoastra face fotoografii frumoase ale bebelusilor adormiti, nu inseamna ca stie cum sa puna in lumina o locatie de petrecere pe intuneric. Și daca nu va plac pozele? Daca imaginile dumneavoastra se pierd pentru ca verisorul dumneavoastra are un talent nebun, dar nu are un sistem de stocare a fisierelor? Daca unchiul dumneavoastra entuziasmat se indreapta catre bar pentru a face o fotografie rapida cu fratele sau – in timpul primului dumneavoastra dans? Linia de baza: cand alegeti un fotograf pentru nunti, alegeti un fotograf de nunti. Album cu poze de nunta

  1. ,,Portofoliul este mii-nuuu-nat!”

Bine, acesta este de fapt chiar un motiv bun de a angaja un fotograf de nunta! Dar nu ar trebui sa fie singurul motiv. Dupa ce ati terminat de salivat dupa imaginile de vis de pe Facebook sau Pinterest – poze care merita, trimiteti un e-mail fotografului si stabiliti o intalnire in persoana. Țineti minte, fotograful pentru nunta ales va petrece probabil mai mult timp langa dumneavoastra decat propria mama in ziua nuntii, sau chiar decat proaspatul logodnic. Asa ca indiferent de cat de mult va plac operele cuiva, asigurati-va ca personalitatile dumneavoastra se potrivesc inainte de a il/o invita la una din cele mai importante zile din viata dumneavoastra.

Instalarea unui raft metalic
Modalitati sa iti cureti si intretii masina la fel de bine ca la un atelier de polish auto Timisoara
AlinAfaceri si comert
Daca planuiti o nunta, probabil ca ati auzit deja o data sau de douazeci de ori aceasta vorba: dupa ce tortul e taiat, florile se ofilesc si ultimul plic cu cadou a fost indesat in haina mirelui, numai fotografiile va mai raman. Asa ca, inutil sa mai spunem, este destul...