Sun. May 26th, 2024

Atrageti clientii la firma Dvs deoarece sunteti buni si nu deoarece sunteti ieftini!

Stim cum va simtiti, pentru ca si altii au o firma mica, pentru ca si altii inca mai au clienti (cam putini, insa sunt!) si care imi platesc cate 400 de lei pe luna. Aici nu vorbim din carti! Cateodata, desi suntem de acord total cu sfatul acesta, ne dam ochii peste cap in fata persoanei de pe scena, cea care poate sa detina o ditamai firma de contabilitate, cu foarte multi salariati si care isi permite sa dea povete care costa dar care nu le putem aplica noi, micii amarati.

Ideea este cum sa ajungeti de la o firma micuta si amarata la una mare? Nu aveti cum sa fiti un mastodont avand clienti de 350 – 500 de lei lunar. Nu trebuie sa credeti ca acestia nu sunt clienti ce ar plati mult mai mult, e cea mai frecventa greseala, e cea mai intalnita idee! Ei sunt, insa nu vin la noi, ei se duc unde gasesc o specializare, unde salariatii sunt unii competenti, acolo unde angajatii sunt suficient de multi cat sa existe timp ca sa ii bage si pe ei in seama, ca oameni, nu doar ca sa le prelucreze documentele. Banuiesc ca stiti expresia aceea: „trebuies a cheltui bani ca sa faci bani”. Deci, a venit timpul sa o aplicati si la dumneavoastra!

De la profesionisti citire: „Nu te mai vaita si descurca-te!”

Noi traim intr-o lume unde exista ceea ce se numeste „avantaj incorect”. Adica vechioul PCR: Pile, cunostinte si relatii. Poate competitorul nostru este un nume cunoscut in industrie iar el are o intrare pe usa din dos la ANAF, ori poate altcineva va avea o cunostinta ce ii faciliteaza depunerea declaratiilor fara amenda. Ori poate alte firme isi pot permite niste angajati ceva mai competenti si pe care ii si platesc pe masura.

Si dumneavoastra aveti o firma mica, nu aveti relatii, nu aveti avantaje. Pai… descurcati-va! Pana si dumneavoastră va puteti gasi propriul dumneavoastra „avantaj incorect”, nu trebuie decat sa va ganditi ce aveti dumneavoastra unic atat ca om, cat si ca firma, situatie, dar si sa folositi asta. Nu va deranjeaza, probabil, sa primiti clientii acasa, sambata, de exemplu. Acest lucru poate sa fie un mare atu intr-o lume unde toti clientii doresc ca lucrurile sa fie facute instantaneu. Ori poate nu va deranjeaza sa va duceti la dansii, la firma, ca sa le lucrati actele acolo – si multi apreciaza lucrul acesta, in timpul asta ei pot sa va mai intrebe diverse treburi.

Oricare companie trebuie sa isi caute si sa gaseasca propriul atu competitiv (respectiv acel „avantaj incorect”), pentru ca traim intr-o lume unde exista multa concurenta neloiala. Insa asta tine si de antreprenorul ce conduce societatea respectiva, remarca cei la portalul online firme-contabilitate.net. Si tine si de atitudinea mentala. Caci da, noi traim intr-o societate nedreapta insa ce alegeti sa faceti: sa va plangeti ori sa incercati sa razbateti cumva? Indiferent ce ati alege, societatea va ramane in continuare nedreapta si nici nu ii va pasa in vreun fel de alegerea dumneavoastra. Ce alegeti, alegeti doar pentru dumneavoastra.

3 Actiuni pentru o mai buna gestiune a riscurilor in afaceri
Cum stiti cand frigiderul are nevoie de un specialist?

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *