Wed. Apr 17th, 2024

Daca stai sa te uiti in jur, vei descoperi ca fiecare dintre noi vinde ceva. Unii vand aspect fizic, altii isi vand serviciile, mergand zilnic la munca si altii vand produse. Traim intr-o societate, deci vindem. Evident, putem vinde ieftin sau putem vinde scump, insa nu putem sa nu vindem, deoarece, daca nu vindem nu putem cumpara.

In aceste conditii, fiecare om trebuie sa fie expert in tehnici de vanzari, sau cel puti sa stie cum sa isi vanda cel mai bine serviciile. Inainte de a te duce la prima librarie sa cumperi toate cartile de vanzari pe care le gasesti, trebuie sa stii ca pentru a vinde exista un secret. Nu este nici pe departe un secret ascuns, ci este cunoscut de toata lumea:

Pentru a vinde orice, trebuie sa oferi si sa il faci pe cel din fata ta sa se simta bine!

Orice ai vinde, trebuie sa stii ca vanzarea reprezinta socializare. Astfel, o persoana care zambeste mereu, va vinde mult mai usor decat o persoana morocanoasa, chiar daca cea de-a doua are produse mai bune iar o persoana interesata de problemele celui care vrea sa ii vanda un produs va avea mult mai mare succes decat o persoana interesata strict de vanzare.

Agent de vanzari

Pe langa asta, mai exista cateva elemente pe care trebuie sa le cunosti foarte bine:

  • Trebuie sa iti cunosti produsul extrem de bine. Fie ca te vinzi pe tine, fie ca vinzi un produs, trebuie sa stii foarte bine ceea ce oferi si trebuie sa ai incredere totala in produsul oferit. Din acest motiv, este bine sa nu vinzi produse de proasta calitate sau sa nu incerci sa te angajezi in locuri in care nu crezi ca ai fi in stare sa te descurci. Nu vei avea niciodata succes;
  • Trebuie sa iti dezvolti vorbirea si gesturile. Prin vorbe, omul transmite extrem de multe. Prin gesturi, transmite si mai multe. Asadar, daca vrei sa vinzi, trebuie sa iti poti controla emotiile si sa vorbesti extrem de bine si de coerent;
  • Trebuie sa inveti sa descoperi nevoile clientului. Nu vinde nimic, fara sa stii exact ce nevoi are cel caruia i te adresezi. Descoase-l si descopera toate secretele. Intelege-i fiecare problema si vinde-i produsul sau serviciul cu toata daruirea, in asa fel incat sa il poata ajuta. Un produs inutil vandut unui client, sunt zeci de clienti pierduti, motiv pentru care tot ceea ce vinzi trebuie sa fie eficient.
Cum sa pornesti o afacere cu un magazine online
Rochii casual pentru tinute cu stil

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *