Wed. Apr 17th, 2024

Frigiderul dumneavoastra este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante aparate din casa dumneavoastra – la urma urmei, va impiedica mancarea sa se strice, scutindu-va de multe calatorii la magazinul alimentar. Cu toate acestea, frigiderele nu sunt indestructibile. Au parte de uzura zilnica la fel ca alte aparate de uz casnic. In timp ce unele probleme sunt mai grave decat altele, multe pot fi rezolvate printr-o rezolvare rapida fara ajutorul unui frigotehnist. Totusi, inainte de a putea remedia problema, este important sa identificati sursa acesteia.

Acordati atentie simptomelor prezentate de frigiderul dumneavoastra pentru a gasi sursa problemei. Apoi consultati ghidul nostru de mai jos cu privire la solutiile rapide care nu necesita chemarea unui profesionist in repararea frigiderelor sau achizitionarea unui frigider nou in intregime. Poate fi vorba doar de o simpla deconectare si reconectare sau de cumpararea unor piese de schimb.

Unitatea ruleaza prea des

Nimanui nu-i place un frigider zgomotos. Nu numai ca zgomotul constant este incomod, dar poate ridica, de asemenea, pretul facturii energiei, afectand destul de mult portofelul dumneavoastra. Exista cateva lucruri care pot provoca frigiderul sa ruleze prea des – unul dintre ele fiind o acumulare de resturi sau praf in jurul bobinelor condensatorului.

Pentru a remedia acest lucru, incepeti prin deconectarea frigiderului. Bobinele de condensare sunt situate de obicei chiar in partea inferioara a frigiderului si puteti ajunge la ele din fata sau din spate. Pentru a gasi bobinele condensatorului, cautati mai intai „gratarul” si scoateti-l, desprinzand butoanele care il tin in pozitie. Dupa ce faceti acest lucru, utilizati un aspirator mic pentru a indeparta acumularea de praf sau resturile din jurul bobinelor condensatorului. S-ar putea sa fie nevoie sa folositi o carpa pentru a indeparta orice acumulare in acele locuri greu accesibile. Dupa indepartarea tuturor resturilor si a prafului, puneti din nou gratarul si conectati frigiderul la loc. Problema rezolvata!

O alta cauza obisnuita a rularii frigiderului prea dese este setarea unei temperaturi prea scazute. Acest lucru nu numai ca va face o parte din mancarea dumneavoastra sa se strice, dar va avea ca rezultat si rularea frigiderului in ore suplimentare. O regula buna este sa potriviti temperatura frigiderului la 5 grade Celsius sau mai putin. Asigurati-va ca verificati termostatul de pe frigider din cand in cand pentru a va asigura ca functioneaza la temperatura corecta. Daca acest lucru nu rezolva problema, poate fi timpul sa apelati la un frigotehnist, deoarece ar putea fi vorba despre o piesa defecta, cum ar fi un motor al ventilatorului condensatorului sau un senzor de termostat.

Compartimentul cu alimente proaspete se incalzeste

Inainte de a putea discuta despre solutionarea acestei probleme, este important sa intelegem legatura dintre frigider si congelator. De obicei, aerul rece generat de frigidere provine de la congelator, care apoi curge in compartimentul pentru alimente proaspete a frigiderului. Prin urmare, daca spatiul pentru alimente proaspete se incalzeste, cel mai probabil se intampla pentru ca aveti o problema a fluxului de aer.

Congelatorul dumneavoastra contine un ventilator de evaporare care este responsabil pentru mutarea aerului rece din congelator in compartimentul pentru alimente proaspete din frigider. Acest aer se misca printr-un difuzor, care se afla in partea din spate a sectiunii de alimente proaspete a frigiderului. Daca auziti ca ventilatorul evaporatorului functioneaza sau simtiti ca sufla aer din orificiile de congelare si inca se confrunta cu o problema, canalul difuzorului dumneavoastra poate fi infundat cu gheata. Acest lucru impiedica trecerea aerului si este adesea cauzat de usa lasata deschisa pentru o perioada lunga de timp.

Cu toate acestea, daca nu auziti functionarea ventilatorului evaporatorului sau auziti un zgomot neobisnuit, cel mai probabil trebuie sa investiti intr-un motor nou pentru ventilatorul evaporatorului.

Cum sa va duceti firma de contabilitate spre succesul dorit
Lucruri de stiut despre lucratul intr-un magazin de animale de companie

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *