Sistemele detectoare de incendiu sunt create pentru a descoperi incendiile la inceputul acestora, cand inca mai exista timp pentru evacuarea in siguranta a persoanelor. Detectarea cat mai devreme joaca un rol important in siguranta personalului de interventii de urgenta. Pierderile provocate pe proprietate pot fi reduse, si timpul operatiunii minimizat datorita detectarii premature deoarece eforturile de a stinge focul incep cand focul este inca mic. Multe sisteme de alarma ofera informatii personalului de urgenta in legatura cu locatia unde a izbucnit un incendiu.

Pentru a fi cu adevarat folositoare, aceste detectoare trebuie sa fie conectat cu sistemele de alarme. Acestea vor anunta cel putin ocupantii cladirii, si vor transmite  un semnal la o statie de monitorizare. In unele cazuri, alarmele ar putea merge direct la pompieri, desi in  unele cazuri aceasta nu este abordarea optima.

Detectoare de foc

Aceste sisteme au numeroase avantaje, dupa cum am discutat mai sus. O limitare majora este faptul ca ele nu fac nimic pentru a opri sau a controla focul. Sistemele de oprire – cum ar fi stropitoarele automate – actioneaza in controlarea focului. De asemenea acestea ofera notificari atunci cand functioneaza, astfel pot avea rolul unui sistem de detectare a caldurii daca sunt conectate la aplicatiile de notificari din interiorul cladirii. Oricum, acestea nu vor functiona la fel de repede ca un sistem de detectare a fumului. De aceea facilitatile notificarii rapide sunt esentiale, si chiar si atunci cand sunt echipate cu stropitoare, tot necesita sisteme de alarma si detectoare.

Cel mai simplu sistem de alarma nu include si detectie. El are statii manuale de tragere, si declanseaza doar o alarma locala. Acest tip de sistem nu este ceea ce se foloseste in mod normal; tine de ocupant sa detecteze focul, care poate cauza o intarziere importanta. Cu cat va doriti mai repede sa aflati de foc, cu atat de mult trebuie sa platiti mai mult pentru sistemul pe care vreti sa il instalati. Viteza de detectare este scumpa. Cel mai lent sistem de detectare a focului este un detector de caldura, care este de asemenea si cel mai ieftin. Un sistem de detectare cu aspirare a fumului ofera cea mai rapida notificare a focului, dar aceste sisteme sunt gasite intr-un magazin de profil la preturi de 5-10 ori mai mari.

Alarma incendiu

De unde incepeti

Tipul detectorului de foc si sistemul de alarma folosit in facilitatea dumneavoastra ar trebui sa aiba la baza siguranta dumneavoastra. Aceste obiective constau intr-o evaluare a riscului facilitatilor si operatiunii dumneavoastra. Toleranta dumneavoastra pentru risc si cat sunteti dispus sa pierdeti este o parte importanta in acest proces.

Problemele dintr-un spital nu sunt la fel ca problemele dintr-un depozit. Intr-o facilitate in care siguranta vietii este problema majora, cum ar fi spitalul unde pacientii nu vor putea parasi locatia pe propriile picioare, avertizarea timpurie este esentiala. Dormitoarele, hotelurile, si alte facilitate unde ocupantii ar putea dormi cand se declanseaza un incendiu de asemenea necesita o avertizare timpurie.

Intr-un depozit, unde ocupantii vor fi activi, constienti si vor fi mai putini, sistemele de alarma deseori nu trebuie sa dea o avertizare timpurie. Intr-o structura care nu este ocupata in cea mai mare parte a timpului, siguranta vietii nu este o problema majora, detectarea fumului poate fi mai tarzie fara a creste riscul.

Atunci cand selectati un sistem, ar trebui sa luati in considerare angajamentul continuu de a avea grija de buna functionare a acestuia. Inspectiile, testele, si mentenanta pentru aceste sisteme sunt scumpe. Cerintele de mai sus pentru intretinerea unui sistem, de obicei, vor costa mai mult decat instalarea originala a sistemului.

Cum sa folosesti un aparat stepper pentru eficienta maxima
Devino un jucator mai bun la tenis de masa cu aceste sfaturi
https://stjordal-golfklubb.com/wp-content/uploads/2016/12/detectoare-foc.jpghttps://stjordal-golfklubb.com/wp-content/uploads/2016/12/detectoare-foc-150x150.jpgAlinShopping
Sistemele detectoare de incendiu sunt create pentru a descoperi incendiile la inceputul acestora, cand inca mai exista timp pentru evacuarea in siguranta a persoanelor. Detectarea cat mai devreme joaca un rol important in siguranta personalului de interventii de urgenta. Pierderile provocate pe proprietate pot fi reduse, si timpul operatiunii...