Wed. Apr 17th, 2024
Tenis de masa

Invata notiunile de baza

Pentru incepatori si jucatori de nivel mediu: iti poti invinge de multe ori adversarul doar prin intelegerea elementelor de baza ale tenisului de masa. Majoritatea celor care joaca de placere nu sunt constienti de priza corespunzatoare, jocul de picioare elementar, sau efectul de spin al paletei. Iti poti transforma aceste puncte slabe in puncte forte si poti sa-ti invingi adversarul cu usurinta. Ei nu-si vor da seama cum ii inving, pur si simplu se vor obisnui cu sentimentul infrangerii!

Intelege si utilizeaza centrifugarea

Aceasta este adesea o slabiciune pentru jucatorii din toate nivelele de calificare în tenisul de masa. Intelegerea ei poate ajuta nu doar sa contracarezi spinningul adversarului, dar si sa-l utilizezi pentru a castiga puncte sau ca sa iti construiesti urmatoarea lovitura.

Scurteaza-ti balansul

Acest lucru este important mai ales pentru cei care joaca alte sporturi precum baseball, golf sau softball. Aceste sporturi de obicei incurajeaza un balans mult mai lung decat ar fi potrivit pentru tenis de masa. Un balans mai lung ofera o mai mare marja de eroare si timpul de reactie mai lent din cauza timpului prelungit de care este nevoie pentru a aduce bratul si corpul tau inapoi in pozitie. Tenisul de masa este cel mai bine jucat cu un balans compact pe ambele faze – forehand si backhand – limitand urmarirea mingii pentru cele mai multe lovituri, dar care rezerva un balans mai lung pentru ofensiva sau loviturile topspin. Scurtarea balansului va creste, de asemenea, acuratetea loviturii si te va ajuta sa fii mai precis cu destinatia de plasare.

Pastreaza-ti calmul

De multe ori, jucatorii incepatori incearca sa loveasca mingea decisiv in orice situatie, lovind in plasa sau in afara mesei si pierzand punctul. Cheia in tenisul de masa este alegerea corecta a mingii pentru a ataca. Daca te uiti la un meci profesionist, vei observa ca jucatorii adesea lovesc usor mingea inainte si inapoi dupa serva. Motivul din spatele acestui lucru se datoreaza faptului ca mingiile sunt scurte si joase catre plasa, cu rotire puternica – ceea ce le face candidati slabi pentru lovituri ofensive. Cu toate acestea, mingea pierde in mod obisnuit efectul de spinning dupa mai multe lovituri slabe. Asteapta ca adversarul tau sa atinga un back doar un pic prea inalt si / sau lung – apoi ataca acea minge pentru a castiga punctul cu usurinta! Uneori e mai bine sa lasi adversarul sa pierda punctul decat sa incerci tu sa-l castigi.

Foloseste echipamentul corespunzator

Usor de spus pentru o companie care vinde echipamente pentru tenis de masa, nu-i asa? Dar sincer, nimic nu este mai adevarat. Vei vedea o imbunatatire instantanee atunci cand treci de la masa de tenis clasica sau palete cu cauciuc ieftin, la o paleta de inalta calitate, cu cauciuc de performanta. Lucrurile ieftine ofera putina putere si practic nici un efect de spinning. Daca adversarul utilizeaza echipamente de calitate, vei avea probleme mari in a combate aceste elemente cu o paleta de calitate slaba. Pe de alta parte, daca ai echipamente performante de joc impotriva cuiva cu lucruri ieftine, te vei dovedi prea puternic si vei avea capacitatea de a produce un efect de spinning pe care el nu va fi in stare sa-l contracareze.

Depaseste-ti limitele

Este un sentiment placut sa fii campion in familia ta, intre prieteni sau in comunitatea ta. Daca asta esti tu, atunci stii sentimentul cald si confortabil despre care vorbim. Este greu sa ajungi sa fii cel mai slab, pornind de la cel mai bun de pe tabela de marcaj dar este cu adevarat singura cale sa iti imbunatatesti abilitatile. Gaseste un club local  de tenis de masa si provoaca cei mai buni jucatori. Veti invata mai multe intr-o saptamana impotriva lor decat intr-un an cu prietenii tai.

 

Detectia incendiilor in timp util - Ce solutii sunt disponibile?
Cum sa cumperi cat mai ieftin produsul dorit

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *