Wed. Apr 17th, 2024

rAceasta este o intrebare frecventa pe care si-o pune orice sofer inainte de a solicita inlocuirea parbrizului. Conducerea cu parbrizul crapat nu este sigura, si veti dori sa reparati sau sa inlocuiti geamul cat mai curand posibil. Dar este mai bine ca parbrizul sa fie reparat de catre tehnicieni in service sau la adresa?

Serviciile mobile de inlocuire a parbrizului sunt o idee noua pe piata, dar nu este singura optiune a proprietarului unei masini. Cand vine vorba de inlocuirea parbrizului si repararea geamurilor auto, proprietarii de masini au doua preocupari principale: siguranta masinii, si inconvenientul de a o repara. Iata cativa factori de care trebuie sa luati in considerare atunci cand decideti care optiune de inlocuire a geamului auto este cea mai potrivita pentru dvs:

Comoditate

Pentru majoritatea clientilor, este dificil sa isi gaseasca timp pentru a aduce masina la un service reparatii parbrize. Ei stiu ca este important sa fie reparat sau inlocuit rapid un parbriz deteriorat, dar intre munca si alte responsabilitati, aceasta actiune poate fi totusi o provocare. Daca acesta este cazul dvs., inlocuirea parbrizului de catre o echipa mobila ofera o mare comoditate.

Proprietarii de masini pot face o programare pentru repararea sau inlocuirea unui parbriz. In plus, cu serviciul mobil, poti solicita tehnicienilor sa vina la tine. Ei aduc orice unelte si parbrizul de schimb care vor fi necesare in camion, iar operatiunea poate fi facuta unde este cel mai convenabil. Majoritatea clientilor aleg sa ca echipa mobila sa vina fie la locul de munca, fie acasa.

Timp

Inlocuirea parbrizului mobil si in magazin dureaza aproximativ o ora. Cu toate acestea, vehiculul nu este imediat sigur de condus. Uretanul utilizat in proces necesita timp suplimentar pentru a se intari si a se intari. Timpul de deplasare pentru o inlocuire completa a parbrizului variaza de la 2 la 4 ore, in functie de conditiile de mediu. Atunci cand sunati pentru a programa servicii de sticla auto – fie mobil, fie in magazin – compania ar trebui sa va ofere o estimare mai precisa a timpului de plecare.

Vremea si conditiile de condus

Daca va ganditi sa solicitati echipa mobila de inlocuit parbrizul, asigurati-va ca luati in considerare vremea si conditiile de condus. Pentru cel mai bun rezultat, tehnicienii de la service va pot recomanda sa va aduceti masina pentru reparatie sau inlocuire. Aceasta depinde de temperatura, umiditate, precipitatii, precum si activitatea vantului.

Daca temperaturile exterioare sunt fie extrem de calde sau reci, acestea pot scadea eficienta adezivilor utilizati pentru a tine geamul masinii pe loc, iar acesta este un aspect foarte important cand vine vorba de inlocuirea unui parbriz – desi unele produse mai noi cu uretan pot fi utilizate la fel de eficient chiar si temperaturi negative. Daca nu sunteti sigur care este cea mai buna alegere, intrebati tehnicianul de la service-ul de montaj parbrize.

Din motive evidente, zapada si ploaia pot face ca inlocuirea sau repararea sticlei mobile sa sa transforme intr-o adevarata provocare. Parbrizele trebuie instalate pe un cadru de masina curat si uscat. Vanturile puternice pot pune, de asemenea, o problema pentru tehnicieni prin depunerea de frunze, praf si resturi in adeziv, ceea ce duce la compromiterea etansarii.

Siguranta

Parbrizul functioneaza de fapt ca parte a suportului structural al unui vehicul. Deteriorarea extinsa a sticlei devine o problema de siguranta – deoarece poate scadea vizibilitatea in timpul condusului, sau poate scadea capacitatea masinii de a proteja soferul si pasagerii in cazul unui accident. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa alegeti optiunea de inlocuire a parbrizului care este cea mai rapida pentru dvs. Indiferent daca inlocuirea parbrizului se face de catre o echipa mobila la adresa aleasa de Dvs, sau in incinta unui service, acestia ar trebui sa va readuca masina la conditiile de siguranta dinainte de deteriorare.

Lista de verificare recomandata pentru siguranta anvelopelor
Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a contacta un electrician

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *