Wed. Apr 17th, 2024
Ferestre de tip termopan

Examinarea Ferestrelor de tip Termopan: Avantaje si Dezavantaje

Ferestrele de tip termopan sunt compuse din doua straturi de sticla, intre care se introduce un strat format dintr-un gaz inert, care le etanseizeaza. Astfel, se creeaza o izolatie de doua ori mai eficienta decat la geamurile normale. Odata sigilat, geamul devine etans.

Sugestie: daca aveti in considerare inlocuirea ferestrelor, incepeti procesul prin solicitarea unei cotatii de pret de la o firma specializata din zona dumneavoastra pentru a monta ferestrele, avand grija sa va incadrati in bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Avantaje

  • Economisirea costurilor cu energia. Constructia etansa a unei ferestre de tip termopan creaza izolatie termica. Aceasta reduce scurgerea caldurii care intra si iese. Astfel, se va folosi mai putina energie pentru incalzirea sau racirea spatiului, rezultand in facturi mai mici de energie.

Adaugarea unui al treilea sau al patrulea strat de geam sporeste gradul de izolatie al ferestrei. Fiecare strat de geam impiedica scurgerea unei cantitati insemnate de caldura, imbunatatind protectia impotriva pierderilor de caldura.

  • Condens limitat. Umezeala aflata pe o suprafata calda formeaza picuri de apa, ce ingheata la frig. Asta poate crea o senzatie de frig in camera, ceea ce va forta utilizatorul sa ajusteze caldura. Aerul aflat intre cele dou straturi de geam, plus sigiliul etans, previne condensul sa se formeze in vreme rece, blocandu-l.
  • Izolare fonica. Aceste ferestre imbunatatesc izolatia fonica, prin crearea unei bariere intre casa si mediul exterior.
  • Securitate. Aceste ferestre sunt mai greu de spart decat cele obisnuite, asadar sporesc siguranta casei. Fiindca sunt etansate mai bine decat alte ferestre, este mai dificil sa fie fortate sa se deschida din exterior.
  • Reduc deteriorarea mobilierului. Ferestrele termopan pot reduce cantitatea de lumina solara si caldura ce intra in camera. Asta poate reduce decolorarea picturilor, a mobilierului, a covoarelor, precum si a altor obiecte din casa.

Dezavantaje

Dezavantajele ferestrelor termopan sunt:

  • Nu se pot repara. Spatiul dintre doua panouri de geam blocheaza aerul, formand un strat de izolatie. Daca izolatia nu este etansa, va aparea condens intre panouri. Odaca sigilate, panourile nu pot fi demontate si reparate – fereastra va trebui inlocuita.
  • Capteaza caldura. In timpul lunilor de iarna, captarea caldurii este un avantaj, dar pe timpul verii, captarea caldurii inauntru poate duce la un aer sufocant in camera. Multi proprietari prefera geamurile heliomate, dar aceasta caracteristica va costa in plus.
  • Nu se potrivesc caselor mai vechi. Ferestrele termopan au un aspect modern, asadar pot fi in opozitie cu stilurile vechi. Daca un proprietar decide sa nu inlocuiasca toate ferestrele cu cele tip termopan, aspectul total al casei va fi nepotrivit.
Cum sa iti promovezi afacerea online cu Social Media
Cum sa ai un corp sanatos si frumos

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *