Sun. May 26th, 2024

Cand vine vorba de parbrize Timisoara, multa lune nu cunoaste prea multe detalii tehnice legate de ele. Acestea sunt alcatuite din doua bucati de geam care sunt separate de un strat de polivinil butirat care, in esenta, „lipeste” cele doua parti. Acest aspect are numeroase beneficii, cel mai important fiind ca, la momentul unui accident, va fi mult mai greu pentru obiecte din afara masinii sa ajunga inauntru (sau pentru ca pasagerii sa fie expulzati din masina), si parbrizul are putine sanse sa se sparga in multe bucati mici. Acest strat poate sa ajute si la blocarea razelor UV, poate adauga o nuantare a sticlei si poate reduce cantitatea de sunet care trece prin parbriz.

parbrize timisoara

Reparatie sau inlocuire?

Una dintre primele intrebari care apare cand aveti de-a face cu parbrize Timisoara deteriorate, este daca ele trebuie schimbate sau reparate. Initial, parbrizele trebuiau sa fie inlocuite dar, asta era foarte scump asa ca reparatia parbrizului a devenit o activitate comuna. Defapt, multe companii de asigurari iti vor da optiunea sa repari parbrizul gratuit, in loc sa il inlocuiesti. Se spune ca, daca o crapatura este mai mica de 15 cm lungime, poate fi reparata.

Repararea este adeseori dorita deoarece pastreaza instalarea originala, din fabrica, a parbrizului. Repararea ajuta si mediul inconjurator, deoarece nu se mai arunca parbrizul, deci se polueaza mai putin.

Costul

Repararea costa de obicei 200 de lei pentru prima ciobitura, plus 50-60 de lei pentru fiecare ciobitura in plus. Crapaturile pot fi mai scumpe, depinzand de lungime, ajungand pana la 400-700 de lei. Inlocuirea parbrizului este ceva mai scumpa, un pret mediu fiind in jur de 1400 de lei.

Marcaje pentru parbrize Timisoara

Parbrizul, si alte parti de sticla ale masinii, au marcaje ce contin informatii despre bucata de sticla si cine a produs-o.

reparatii parbrize

Timpul ce trebuie sa treaca pana sa poti conduce din nou masina

Cand un parbriz este inlocuit, trebuie sa treaca minim o ora pana cand poti pleca, avand garantia ca acesta isi va pastra pozitia. Totusi, dureaza intre 8 si 24 de ore pana cand adezivul se va usca in totalitate. Asta inseamna ca, in cazul unui accident, parbrizul ar putea iesi cu totul, facilitand strivirea plafonului sau nefunctionarea corecta a airbag-urilor (deoarece folosesc parbrizul ca suport).

Crapaturi, ciobituri si zgarieturi

In general, crapaturile si ciobiturile se intampla cand o piatra, sau alt tip de moloz de pe drum, este antrenata de masina din fata ta si apoi iti loveste parbrizul. Crapaturile mai sunt provocate si de ciobituri care nu au fost rezolvate la timp si s-au transformat in probleme mai mari. Zgarieturile sticlei sunt adeseori confundate cu crapaturile. Diferenta este ca zgarieturile nu trec prin toata grosimea parbrizelor Timisoara.

Parbrize originale sau aftermarket

Parbrizele originale sunt create diferit de cele aftermarket. Unele piese aftermaket nu au aceeasi toleranta, grosime si forma a pieselor originale. Astfel, ele pot avea un grad mai mare de zgomot, distorsiune optica, pot permite apei sa intre in masina, sa nu se potriveasca perfect pe cadru, etc. ceea ce ar face alegerea de parbrize Timisoara originale mai potrivita.

Feluri in care va poate fi de folos un serviciu de transport autocar Timisoara Belgrad
Ce este un audit energetic pentru casa mai exact?

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *