Wed. Apr 17th, 2024

Cumpararea unei masini second hand nu este intotdeauna un proces simplu, mai ales daca nu sunteti sigur ce vreti. Sunt multe lucruri de luat in considerare, de la fiabilitate la economia de combustibil si, fie ca va place sa recunoasteti sau nu, stil. Daca acest lucru nu a fost suficient, trebuie sa va ganditi si la istoricul vehiculului si la modul de finantare a achizitiei. Pentru a va usura decizia, am adunat cateva sfaturi despre ce sa luati in considerare si ce sa verificati atunci cand cumparati o masina uzata.

1 – Ganditi-va la ce va trebuie

Inainte de a va lasa purtat de val visand la o decapotabila pe benzina cu motor de 2.0, sau un 4×4, ganditi-va la ce aveti nevoie de la masina dvs. Daca doriti sa intemeiati o familie, un combi poate sa nu fie cea mai buna optiune, asa ca puneti-va cateva intrebari. Lista noastra de verificare a masinilor second hand este urmatoarea:

  • Cerinte practice – Fie ca este vorba de costuri de functionare mai mici sau de spatiu pentru familie si cateva biciclete, ganditi-va ce aveti nevoie dintr-o perspectiva practica, indica www.inmatriculariauto.net.
    Cerinte de conducere – Veti face cea mai mare parte din conducerea dumneavoastra prin oras sau pe autostrazi? Dimensiunea motorului si tipul de combustibil pe care il alegeti trebuie sa reflecte locul in care va veti efectua cea mai mare parte a calatoriei.
  • Consideratii de mediu – Masinile care sunt mai ecologice au adesea costuri de functionare mai mici. Vreti sa faceti partea dvs. pentru mediu cu un vehicul electric sau o masina cu combustibil care are emisii scazute?
  • Fiabilitate – Unele masini sunt grozave de privit, dar nu au cea mai buna reputatie pentru fiabilitate. Altele care sunt pur si simplu mai vechi pot fi mai ieftine in avans, dar costa mai mult in reparatii pe termen lung. Aruncati o privire la recenzii inainte de a cumpara pentru a vedea ce spun alti soferi despre vehiculele pe care le aveti in vedere.

2 – Adunati-va toate costurile

Bugetul pentru o masina nu ar trebui sa se refere doar la costul achizitiei. Unul dintre cele mai bune sfaturi ale noastre pentru cumpararea unei masini second hand este sa adunam toate costurile de functionare, precum si cele initiale. Luati in considerare depozitul initial, cu sau fara schimb partial, precum si ceea ce va puteti permite lunar. In plus, va trebui sa calculati costul:

  • Combustibil – Puteti compara cifrele enumerate de producator cu cele pe care soferii actuali le raporteaza pentru a va oferi o evaluare precisa a costurilor cu combustibilul. Retineti ca, daca alegeti o masina diesel, costul plinului va fi de obicei mai mare decat daca alegeti benzina, aminteste reprezentantul unui SRL ce ofera servicii de inmatriculari in Botosani.
  • Taxa – Taxa pentru masinile rulate se bazeaza pe emisiile lor de CO2. Retineti ca modul in care sunt impozitate masinile s-a schimbat pentru modelele inmatriculate in ultimii ani, asa ca asigurati-va ca alegeti scara corecta pe care sa va masurati costurile.
  • Intretinere – Daca masina uzata pe care o doriti are peste trei ani, va trebui sa aiba un ITP in fiecare an. De asemenea, va avea nevoie de un service anual pentru a mentine valabila garantia producatorului.
  • Asigurare – Asigurarea este unul dintre cele mai scumpe costuri asociate cu detinerea unei masini. Uitati-va la ce grup de asigurari se incadreaza masinile dvs. pe lista scurta pentru a stabili bugetul corect.
Cum sa indepartati petele de pe hainele de curatare chimica
Motive pentru care oamenii aleg un serviciu profesional de curatat covoare

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *