Wed. Apr 17th, 2024

Paturile

Paturile pot adauga un strat suplimentar de caldura si de stil la un set de lenjerii pat. Pentru lunile reci de iarna, puneti o patura facuta din lana, in partea de jos, sau vellux intre cearsaf si „fular”. Pentru cumparatorii care locuiesc intr-un climat mai cald, o simpla patura de bumbac sau una de tip „fular” ar putea fi tot ce este necesar. Sau, puteti „condimenta” lucrurile in dormitor prin aruncarea pe pat a unei paturi de casmir sau afgane, ridicand nivelul de stil in orice moment al anului. Pentru a pastra ca si noi „fularele” sau pilotele scumpe sau fragile, acestea ar trebui sa fie indoite la picioarele patului in fiecare noapte si, pentru caldura, ar trebui sa fie folosita in loc o patura mai putin costisitoare.  Lenjerii pat

Plapumi, pilote si pleduri

„Fularul”, cuvertura de pat, pilota, plapuma sau cearsaful de plapuma ales pentru un pat vor deveni probabil punctul focal al decorului unui dormitor. Cuverturile de pat de buna calitate si cuverturile sunt realizate matlasate, din bumbac cretonat sau chiar catifea. Aceste materiale tind sa aiba o tesatura stransa si fire groase, care cresc durabilitatea si opulenta produsului. Acoperitoarele de pat pot fi achizitionate ca piese separate sau ca un set, fiind denumite uneori ca un set „un pat intr-o punga”.

Quilt-ul

Alt tip de lenjerii pat este quilt-ul. Acesta este o patura groasa in trei straturi detinute impreuna prin coasere de broderie, cunoscuta sub numele de quilting, care se va desfasura in diverse forme cu modele. Stratul de sus este, de obicei, o gama colorata de mai multe tesaturi diferite cusute impreuna, in timp ce stratul de jos este o bucata intr-o singura culoare. Stratul din centru, sau umplutura, ofera o posibilitate si de a te incalzi mai rapid. Plapuma

 „Fularul”

Mai gros si mai cald decat un quilt, „fularele” sunt cel mai frecvent tip de acoperire de pat. „Fularele” pot fi umplute cu fibre sintetice si sunt disponibile intr-o serie de modele si culori pentru a se potrivi cu orice preferinta. Multe „fulare” vin cu un o posibilitate de a te incalzi mai mare sau mai mica, in functie de tipul si cantitatea de material cu care sunt umplute. Cumparatorii ar trebui sa ia in considerare nu numai clima, ci, de asemenea, temperatura lor de dormit preferata atunci cand se compara aceste evaluari.

Plapumile

Probabil printre cele mai cunoscute „exemplare” din „specia” lenjerii pat,  plapumile sunt voluminoase si au nevoie sa fie spalate in mod regulat la spalatorie, fie la domiciliu, intr-o masina de spalat de mare capacitate.

Plapuma cu puf variaza foarte mult in pret si calitate. Puterea de umplere determina cat de calduroasa este o plapuma. Plapuma cu putere de umplere mai mare este mai pufoasa si va dura mai mult, oferind mai multa caldura la greutati mai mici. O putere de umplere de 800+ este considerata o calitate superba, 700+ este de o calitate excelenta, si 600+ este de buna calitate. Pentru a preveni uzura de-a lungul timpului, se va alege o plapuma cu numar mare de fire. Pilota

Pilotele

Duvet este cuvantul francez pentru pilota si se refera in general la o pilota umpluta, inchisa intr-un invelis simplu din bumbac alb sau aproape alb. Pilotele sunt realizate cu scopul ca acestea vor fi plasate in interiorul unui cearsaf de plapuma, care se potriveste peste pilota, la fel ca o fata de perna, si se inchide cu snururi, nasturi sau butoane. Pilotele vin in tot felul de stiluri, culori si modele, si acestea sunt usor de inlocuit si de spalat. Pilota poate fi folosita pentru a extinde durata de viata a unei plapumi vechi sau ca o modalitate de a schimba rapid aspectul unei camere.

Cuvertura de pat

Cuverturile de pat, de asemenea, cunoscute mai simplu ca si cuverturi, sunt de obicei realizate dintr-o tesatura cu model sustinuta cu o matlasare subtire sau dintr-un singur strat de material usor, cum ar fi damascul. Aceste lenjerii pat sunt mai mari decat plapumile si sunt concepute pentru a acoperi intreaga ansamblul saltea si caseta de arcuri. Mai mult pentru a adauga o nota decorativa decat de a oferi caldura, ele pot fi utilizate singure in zonele cu clima mai calda si peste paturi la temperaturi mai reci.

Modalitati sa iti cureti si intretii masina la fel de bine ca la un atelier de polish auto Timisoara
Dulapuri metalice pentru garaje - Curatenie si organizare eficienta

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *