Wed. Apr 17th, 2024

Tenisul de masa este foarte potrivit pentru sanatate si accesibil avand in vedere cat de usor poti gasi oferte pentru mese ping pong ieftine. Este unul dintre cele mai rapide jocuri, dar chiar si cateva ore lejere vor face minuni pentru starea ta de bine. Este un joc usor de practicat si reprezinta o alegere foarte buna pentru a te mentine sanatos si fericit. Fiind un joc atat de dinamic care solicita la cel mai inalt nivel reflexele, articulatiile si musculatura, este si o optiune foarte buna pentru a fi inclus intr-un program de fitness, mai ales ca este atat de usor sa gasesti mese ping pong ieftine.

mese ping pong ieftine

Pentru a pregati un program de fitness adecvat nevoilor tale este important sa tii cont de cateva aspecte:

  • Care sunt principalii muschi pe care ii vei antrena?
  • Ce fel de miscari vei folosi?
  • Care este sistemul energetic utilizat?
  • Ce fibre musculare vor fi antrenate?

Tenisul de masa este un sport de reactie si viteza care necesita miscari anaerobe explozive. Genul acesta de miscari trebuie incluse in programul de fitness. Pentru a face antrenamentul de fitness prin tenis de masa cat mai relevant, am pregatit o serie de sfaturi:

  1. Sprinturi scurte

Scurteaza distantele de alergare in sprinturi scurte de 10, 20, 30 si 40 de metri. Repeta aceste sprinturi de mai multe ori si ofera-ti suficient timp pentru a-ti reveni. Nu este indicat sa alergi obosit deoarece acest lucru te va face sa alergi mai lent, ceea ce este exact rezultatul opus pe care vrei sa il obti. Multi jucatori nu isi dau seama, insa cele mai recente studii au demonstrat ca sprinturile scurte si intense imbunatatesc cu mai bine de jumatate rezistenta si performanta sistemului cardiovascular cu mai bine fata de exercitiile traditionale, cum ar fi alergarea pe distante lungi sau cu bicicleta. Chiar daca obiectivul dumneavoastra este doar sa imbunatatiti starea fizica generala, sprintul este probabil cea mai buna optiune.

  1. Miscari laterale

Tenisul de masa este un sport care implica in principal miscari laterale ( directiile principale ale miscarilor sunt dintr-o parte in alta). O buna parte din exercitiile de antrenament trebuie sa fie miscari laterale precum sariturile laterale. Miscarile laterale maresc capacitatea de a schimba rapid directia, imbunatateste forta picioarelor, stabilitatea, echilibrul si coordonarea. Practic, toate elementele necesare pentru a juca tenis de masa, indiferent ca e pe mese ping pong ieftine sau mai scumpe.

  1. Foloseste cat mai multe sarituri si miscari delimitatoare

Adauga in programul tau de fitness exercitii care contin sarituri. Acestea sunt foarte bune pentru a imbunatati aglitatea si dinamismul. De asemenea, nu au nevoie de echipament special, si pot fi realizate chiar tunci atunci cand spatiul disponibil este restrans. Necesita o mare putere de concentrare si o coordonare excelenta, mai ales daca durata activitatii este mare. Astfel ca, in timpul exercitiilor cu sarituri sunt solicitate ambele emisfere ale creierului.

ping pong

  1. Dezvolta viteza in brate

Viteza in brate este foarte importanta cand se joaca tenis de masa. Jucatorii au nevoie de o accelerare rapida din umar, cot si incheietura mainii. Benzile de rezistenta sunt foarte bune pentru antrenarea vitezei bratului si a acceleratie deoarece acestea permit jucatorului sa imite miscarile de atac si sa izoleze muschii specifici necesari executarii loviturii. Cresterea treptata a tensiunii benzilor determina jucatorul sa isi mareasca viteza si rezistenta pentru a-si imbunatati acceleratia loviturilor.

  1. Antreneaza-te rapid

Alege exercitii de baza simple si accesibile precum flotarile, genuflexiuni, tractiuni, poduri, flotari la perete sau abdomene. Fiecare exercitiu are diferite nivele de dificultate insa accentul trebuie pus pe viteza si rapiditate in loc de tehnica de executie. Exista mai multe moduri de a realiza aceste exercitii pentru a dezvolta mai multa forta.

Antrenamentul ar trebui, acolo unde este posibil, sa imite cat mai mult sportul pe care il practicam. Tenisul de masa este un joc dinamic care utilizeaza miscari laterale anaerobe cu echilbru, agilitate si coordonare. Nu mai sta pe ganduri, cauta cat mai repede mese ping pong ieftine si apuca-te de antrenament pentru a fi in forma maxima.

Lumanarile decorative pentru petrecerea nuntii tale
Atragerea clientilor unui studio videochat

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *