Wed. Apr 17th, 2024

Am testat zile astea un set de reparatii parbrize si, spre surprinderea mea, acesta a fost destul de eficient pentru ciopliturile si zgarieturile cauzate de pietre care pot afecta sofatul. Poti cumpara seturi de reparatii parbrize de la orice benzinarie, si sunt o varianta mai simpla (si mult mai ieftina) a seturilor profesionale vandute in magazinele de specialitate. Urmareste aceste instructiuni si din experienta iti garantez ca vei avea un parbriz reparat in cel mai scurt timp.

reparatii parbrize

Primul pas pentru repararea parbrizului este sa cureti zona deteriorata pe care vrei sa o repari. Insa nu e recomandat sa folosesti solutii de curatare a geamului. Cel mai bine e sa iei o lama de ras si sa indepartezi, cu ajutorul acesteia, cioburile care au mai ramas in cioplitura. Orice bucata desprinsa de geam din interiorul zonei deteriorate ar putea sa afecteze procesul de reparatie, de aceea este nevoie sa fii cat se poate de atent cand le indepartezi. Vei avea nevoie de asemenea si de o sectiune curata de parbriz pentru a plasa ventuzele. Asigura-te ca zona afectara este complet uscata inainte de a trece la urmatorul pas.

Dupa ce ai curatat si pregatit zona afectata, plaseaza ventuzele instrumentului astfel incat sectiunea centrala sa fie direct deasupra zonei ce trebuie reparata. Asigura-te ca ventuzele bratelor instrumentului sunt prinse cu fermitate de parbriz. Nu iti face griji daca este usor pe langa centru. Este posibil sa reglezi instrumentul dupa ce a fost plasat pe parbriz. Acum ca totul este la locul lui, pune tubul de reparatie cu filet in centrul instrumentului si insurubeaza-l foarte bine; nu este nevoie sa folosesti instrumente de strans, poti face acest lucru cu mana.

Reparatia parbrizului depinde foarte mult de alinierea corespunzatoare a instrumentului, asa ca este esential sa te asiguri ca tubul cu filet este pozitionat cum trebuie. Poti face verificarea din interiorul masinii. Capatul de cauciuc al tubului trebuie sa fie direct deasupra ciopliturii. In cazul in care nu este, desurubeaza tubul si repozitioneaza-l.

A venit momentul sa deschizi tubul cu substanta de reparare si o adaugi in tubul cu filet.  Nu este nevoie de foarte multa rasina pentru a repara parbrizul, dar nici nu e cazul sa te zgarcesti. Daca folosesti prea putina substanta, procesul de reparatie va dura foarte mult. Imediat dupa ce ai pus rasina in tubul cu filet, introdu pistonul central si strange-l pana ajunge aproape jos. Pistonul acesta adauga mai multa presiune pentru a impinge rasina. Vei putea sa iti dai seama daca adaugi prea multa presiune atunci cand acesta devine prea greu de insurubat. Dupa ce l-ai strans, slabeste putin prinsoarea pistonului pentru a permite bulelor de aer sa iasa, apoi strange-l inapoi. Acest lucru este foarte important la orice operatiune de de reparatii parbrize deoarece bulele de aer pot strica aspectul parbrizului reparat.

Dupa ce ai permis rasinei sa umple complet ciopliturile sau zgarieturile ( 1-2 minute este timp suficient), indeparteaza instrumentul cu ventuze de pe parbriz. Imediat dupa asta trebuie sa plasezi o sectiune de folie transparenta peste rasina inca umeda. Foloseste lama de ras pentru a indrepta rasina spre marginile foliei. Nu vrei sa o indepartezi in totalitate, ci doar sa fie cat de poate de subtire, si distribuita cat se poate de uniform.

parbrize automobile

Lasa rasina sa se usuce complet sub folie. Poti sa o lasi cat vrei, nu exista nicio limita de timp. Ultimul lucru pe care il vrei este o indepartezi folia cat timp rasina este inca umeda. Zece minute este suficient. Daca totusi o indepartezi prea devreme, nu trebuie decat sa adaugi o noua picatura de rasina si sa pui o noua folie. Indeparteaza excesul de rasina de pe parbriz cu ajutorul unei lame de ras.

A venit momentul sa iti admiri munca. Iti pot sa seama daca ai folosit setul de reparatii parbrize cum trebuie daca nu mai poti gasi nicio urma a ciopliturii pe parbriz.

Corturi de inchiriat ieftine – Ce trebuie sa stii inainte sa te apuci de treaba
Sfaturi simple pentru a-ti intretine manichiura

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *