Pe vremuri, cand se strica un televizor, urmatorul lucru pe care trebuia sa-l faci era sa-l repari. Televizoarele erau pastrate pentru ceea ce parea a fi o vesnicie. Acum avem garantii mai raspandite pentru a inlocui rapid televizoarele defecte. De asemenea, ne putem incadra si in cheltuiala de a cumpara un televizor nou. Inlocuirea unui televizor stricat cu unul nou nu mai este o raritate, deoarece costurile au scazut.
Va puteti repara televizorul daca are o problema electrica minora si are piese usor de gasit care costa mai putin decat un televizor nou. Inlocuiti televizorul stricat daca il folositi de ani de zile, daca este in ultima parte a duratei de viata si dezvolta o problema si/sau daca pur si simplu va doriti sa faceti un upgrade.
Daca doriti sa aflati mai multe despre problemele comune ale televizorului, cum sa le gestionati, cand si cum sa nu inlocuiti/reparati un televizor stricat sau deteriorat etc., continuati sa cititi informatiile pe care le-am prezentat in acest articol.
Cand merita reparat un televizor?
Urmatoarele sunt scenarii in care ar trebui sa luati serios in considerare vizita la un service televizoare Pitesti pentru remedierea problemelor:
Televizorul este relativ nou
Daca televizorul dvs. nu este prea vechi si are specificatii de generatie actuala si este de la o marca de renume, cum ar fi Samsung, LG, Sony si altele asemenea, merita sa reparati problemele televizorului sau sa lasati un tehnician specializat sa se uite la el.
Pe langa vechimea televizorului, dimensiunea este un indicator clar al cat de relevant si modern este televizorul tau. Daca televizorul dvs. are mai putin de 32 de inci (81,3 cm), cum ar fi un televizor de 61 cm, este probabil sa fie din trecut, deoarece televizoarele acestea sunt un pic prea mici conform standardelor actuale de dimensiune a ecranului TV. Televizoarele cu ecran plat de 101 cm si 140 cm, care sunt acum omniprezente, nu existau in urma cu mai putin de un deceniu.
In cazul in care televizorul are in jur de 165 cm sau chiar mai mult, nu este recomandat sa aruncati televizorul la gunoi cu buna stiinta. Daca un televizor are 114 cm sau mai mult si are doar cativa ani vechime, acesta merita o inspectie profesionala.
Nu toate televizoarele vechi cu probleme ar trebui sa se indrepte spre tomberonul de gunoi sau spre centrul de reciclare. Daca ati avut un televizor care functioneaza fara probleme timp de jumatate de deceniu sau mai mult si abia recent a intampinat probleme, verificati daca ati putea sa-l salvati inainte de a renunta la el. Mai multe televizoare LED sau LCD mai vechi au calitati de constructie mai bune decat televizoarele moderne si pot dura mai multi ani dupa reparatii, este opinia website-ului reparatii-televizoare.net.
Existe o problema/defectiune minora
Nu toate defectiunile televizorului sunt majore sau ireparabile. Mai mult de o mana dintre ele nu au nevoie de atentia unui expert daca te pricepi la televizoare. Pe de alta parte, daca nu ai experienta in domeniu, ar trebui sa apelezi la serviciile unui profesionist.
Daca televizorul dvs. LED sau LCD scoate sunete de clic in mod repetat sau nu se aprinde, puteti da vina in mod sigur pe condensatorul televizorului. Repararea condensatorului televizorului poate parea complicata, mai ales daca sunteti un novice, dar nu este atat de complexa odata ce va apucati de treaba si depuneti un pic de efort de a invata cum se face.
Problemele cu sursa de alimentare a televizorului dvs. sunt, de asemenea, ceva ce poate fi reparat cu usurinta. Desi o problema de alimentare nu este la fel de minora ca problema condensatorului mentionata mai sus, tot ar putea fi reparata de unul singur daca sunteti dispus sa va faceti cateva teme. In mod similar, pot fi reparate si problemele legate de HDMI, problemele audio etc.
Uneori, repararea unui televizor se rezuma la verificarea software-ului televizorului si la a stabili daca exista o cale de remediere rapida. Pe de alta parte, unele reparatii vor costa aproape la fel de mult precum un televizor nou. In acele situatii practic nu mai merita sa reparati televizorul.