Sun. Sep 8th, 2024

O negociere de succes are loc atunci cand atat cumparatorul, cat si vanzatorul cred ca au primit un pret bun pentru terenurile oferite spre vanzare. Achizitionarea unei proprietati este un proces de negociere. Vanzatorul face o oferta si cumparatorul  revine cu un pret mic sau cere anumite concesii. Negocierile au loc pana cand ambele sunt de acord cu privire la termeni. Daca atat cumparatorul, cat si vanzatorul cred au facut o afacere buna, atunci negocierile pentru terenul in tema au avut succes.

Inainte de a te aseza la masa de negocieri, intreaba-te ce doresti sa obtii din acesta afacere. Stabileste care sunt dorintele tale in comparatie cu nevoile tale, deoarece cele doua pot fi foarte diferite. Ca si atunci cand cumperi o masina, poate iti doresti sa ai o masina sport italiana cu doua locuri, dar de fapt ai nevoie de o masina compacta cu patru usi.

Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa obtii cea mai buna afacere pentru un teren scos la vanzare:

  1. Evalueaza proprietatea.

Pretul cerut nu va fi intotdeauna pretul cu care se va incheia afacerea. Ai putea incerca sa negociezi un pret mai mic dupa revizuirea titlului curent de proprietate. Odata cu revizuirea proprietatii, uite-te la metoda de transmitere a drepturilor de proprietate (disponibil de la biroul de cadastru al judetului). Interesele imobiliare sunt, de obicei, transmise printr-un act. Uneori, oamenii pot vinde sau transfera partial interesele pentru diverse terenuri de vanzare. Verifica daca exista acte de concesiune sau drepturi transferate catre terti pentru utilizarea proprietatii. Fie vanzatorul sau cumparatorul (chiar ambii) pot dispune de acesta evaluare. Cere unui evaluator imobiliar autorizat o analiza a proprietatii, aceasta constand in verificarea proprietatilor din jur care au fost vandute, si compara preturile pentru a vedea daca pretul cerut pentru proprietatea este rezonabil.

  1. Realizeaza o analiza a costurilor.

Calculeaza toate costurile pe care le vei avea pentru a aduce terenul la starea pe care o doresti. Cat te va costa construirea pe proprietate? Acesta insumeaza costul de achizitie al terenului, dreptul de proprietate, costul de constructie pe teren, costul de marketing catre oamenii ce vor construi in cazul in care terenul este pentru comercializare. De asemenea, va trebui sa iei in considerare costurile asociate cu lucruri precum aer conditionat, tapet, si asa mai departe.

Dupa ce ai facut toate aceste analize si planificari, trebuie sa te pregatesti pentru evenimente neprevazute. Poti crede ca totul merge bine si, dintr-o  data, se intampla ceva brusc care sa iti va ruina planurile.

  1. Asigura-te ca este o oferta corecta.

Pot exista unele negocieri cu vanzatorul. Ai putea oferi o suma mai mica decat pretul cerut si vanzatorul, la randul sau, va contracara cu o oferta mai mare decat a ta. Cheia este sa mergi la masa de negocieri cu cercetarile efectuate in mana. Nu pierde timpul jucand jocuri sau chestionand integritatea vanzatorului. Daca te educi despre piata, poti determina daca o oferta este o afacere buna sau nu.  Stabiliti un pret  care este acceptabil pentru ambele parti, dar nu depasi pretul maxim pe care ai stabilit sa il platesti. Nicio proprietate nu merita un pret mai ridicat decat iti poti permite. Decide ce  tranzactie aduce valoare pentru tine. O proprietate poate avea o valoare mai ridicata decat evaluarea initiala. Priveste lucrurile obiectiv si ia o decizie luand in considerare doar banii si ratiunea. Sa nu-ti fie teama sa renunti la achizitionarea unui teren daca conditiile nu iti sunt favorabile – fa acest lucru cu o strangere de mana si un zambet, si lasa loc de buna ziua.

Greseli de evitat in timpul unui masaj erotic la salon
De ce merita sa investim intr-un leagan pentru copii

By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *