Pentru multi parinti, o trambulina poate parea un mod de distractie inocent pentru copii pe vreme calduroasa, dar in cazul in care sfaturile de siguranta potrivite nu sunt respectate, gimnastul dumneavoastra amator ar putea sari chiar in spital.

Cele mai multe accidente in care e implicata o trambulina apar la nivelul extremitatilor superioare, cum ar fi bratele si incheieturile. Asta vine de la modul in care se cade – cand o persoana cade, primul instinct este de a pune bratele in fata, astfel incat aceasta este zona cu cel mai mare risc de ranire.

Alte leziuni care mai pot aparea sunt gleznele luxate si fracturile de picior. Desi rare, au fost de asemenea raportari de leziuni ale maduvei spinarii, care au dus la paralizia copiilor. Cei tineri sunt cei mai susceptibili de a fi raniti din cauza dimensiunii lor mai mici.

Trambulina

Copii mai mici de 6 ani sunt mai usori si ei vor fi cei care pot sa zboare daca sariturile devin prea intense. De asemenea, ei nu prea au suficiente reflexe de coordonare si echilibru pentru a se proteja singuri. Exista un loc pentru trambuline in viata unui copil, dar este important sa se ia masuri pentru a reduce riscul de ranire.

Multe accidente de trambulina din copilarie sunt cauzate de neglijenta, iar majoritatea dintre ele pot fi prevenite cu cateva masuri simple de precautie. Urmati aceste sfaturi de siguranta data viitoare cand copiii doresc sa se indrepte catre curtea din spate pentru a avea unele „distractii saltarete”:

Cititi manualul. Urmati toate instructiunile producatorului la asamblarea si utilizarea trambulinei. Pot exista limite maxime de greutate, de exemplu, sau metode specifice pentru asamblarea cadrului.

Coborati inaltimea plasei de sarit, cu rama cu tot. Barele de incadrare a trambulinei ar trebui sa fie capitonate adecvat pentru a preveni loviturile incheiate cu cucuie, iar suprafetele din jurul trambulinei ar trebui sa fie amortizante in caz de caderi accidentale. De asemenea, coborati suprafata de sarituri mai aproape de nivelul solului; o cadere de la o suprafata mai mare inseamna un risc mai mare de accidentare.

Pastrati trambulinele in afara uzului copiilor mici. Recomandarile oficiale sunt impotriva utilizarii trambulinei de catre copiii mai mici de 6 ani. Inlaturati scara sau orice alte dispozitive care ar putea permite copiilor sa se catare singuri pe trambulina.

Supravegheati mereu utilizarea trambulinei. Chiar si copiii mai mari ar trebui sa fie supravegheati in timp ce utilizeaza trambulina pentru a preveni actiunile violente. Nu permiteti saritorilor sa efectueze tumbe si alte trucuri riscante fara o instruire de specialitate si mai ales fara folosirea unui echipament de protectie, cum ar fi hamurile.

Trambulina interior

Instituiti o regula „cate unul pe rand”. Pentru siguranta maxima, numai unui copil ar trebui sa ii fie permis sa se urce pe trambulina, la un moment dat. Acest lucru ii fereste pe copii sa fie aruncati de pe trambulina. Cand sariti impreuna cu altcineva, ritmul dumneavoastra este modificat. Aveti acum si impulsul celorlalti, dupa cum il puteti trimite pe un altul mult mai sus in aer. Cu toate acestea, o parte din distractie a unei trambuline este folosirea sa impreuna cu altcineva, asa ca, daca o situatie cu mai multi saritori este inevitabila, ar trebui cel putin sa se asigure faptul ca respectivii copiii sunt in mod egal potriviti ca greutate si inaltime.

Nu exista nici un raspuns definitiv cand vine vorba de siguranta trambulinelor in utilizarea lor, desi precautia este o necesitate daca se da unda verde acestei activitati. Este un compromis intre distractie si exercitiile de echilibru si coordonare, de invatare, si riscurile care sunt inerente la utilizarea unei trambuline.

Sfaturi despre flori pentru buchete de mireasa si aranjamente florale
Gustari sanatoase pentru momentele de pauza din timpul zilei
AlinCasa mea
Pentru multi parinti, o trambulina poate parea un mod de distractie inocent pentru copii pe vreme calduroasa, dar in cazul in care sfaturile de siguranta potrivite nu sunt respectate, gimnastul dumneavoastra amator ar putea sari chiar in spital. Cele mai multe accidente in care e implicata o trambulina apar la...